Edisi Istimewa Haji Dan Umrah

RM29.00
HQ-BHCT-026
Kuantiti
There are not enough products in stock

EDISI ISTIMEWA HAJI DAN UMRAH

Buku eksklusif berkenaan perlaksanaan ibadah haji dan umrah dengan kupasan yang terperinci berserta dengan dalil yang sahih dan diyakini.

Turut dimuatkan gambar-gambar, ilustrasi, rajah dan lakaran peta yang menarik bagi menceritakan perjalanan ibadah haji. Buku yang sangat sesuai untuk semua pembaca yang ingin menambah ilmu berkenaan ibadah ini dan juga yang ingin melaksanakannya malah ianya sesuai untuk dijadikan rujukan agar lebih yakin dalam melakukannya.

Antara kandungan buku adalah pengenalan umrah, pengertian umrah,  hukum menunaikan umrah,syarat wajib haji dan umrah, rukun umrah, wajib umrah, sunat-sunat umrah, hukum melanggar beberapa larangan ihram, bayaran dam, persediaan sebelum berangkat ke Tanah Suci, sebelum berangkat meninggalkan tanah air, mandi sunat musafir,  solat sunat musafir, doa selepas solat sunat Musafir, doa untuk mereka yang tinggal semasa hendak berangkat, doa orang yang tinggal kepada mereka yang hendak bermusafir, doa ketika keluar rumah, doa naik kenderaan, doa apabila melihat negeri yang dilalui, doa apabila kelihatan binaan rumah-rumah di Madinah

PENULIS : Dato’ Haji Md. Daud Che Ngah

FORMAT : Kulit Nipis

HALAMAN : 280 muka surat

join our newsletter

Subscribe now to get RM15 OFF off on any product!